Kroner og broer

Kroner og broer

Kroner og broer tilhører det specialiserede område inden for tandpleje, kendt som “fast protetik”. Med en krone genetablerer tandens styrke og opnår samtidig en æstetisk meget smuk løsning, som samtidig er yderst holdbar. Hvis du mangler en eller flere tænder kan en bro være en god løsning for dig. Når vi tager os af en enkelt tand gennem en krone- eller brobehandling, lægger vi vægt på præcision og omhu. Både kroner og broer er er smukt formede restaureringer og bibringer et sundt, naturligt udseende smil

De grundlæggende principper for behandling er ens for både kroner og broer. Tænderne formes til en keglestub-lignende struktur gennem en præcisions-tilslidning, der muliggør anvendelsen af fuldt dækkende restaureringer. Valget af materiale til kroner og broer varierer afhængigt af kravene til holdbarhed og æstetik, hvilket afhænger af tandens placering og funktion. Udvalget af tilgængelige materialer til kroner og broer udvides konstant, hvilket giver øget valgfrihed. Krone- og brobehandling anvendes, når en tand er så beskadiget, at en almindelig tandfyldning ikke kan sikre tilstrækkelig holdbarhed eller beskyttelse mod yderligere skader. Dette kan være tilfældet med knækkede tænder, rodbehandlede tænder med øget risiko for brud, tænder udsat for kraftigt tyggeslid, eller tænder med betydelig kemisk slid, som ved overforbrug af syreholdige drikkevarer eller sure opstød.

Behandlingsforløbet begynder med en grundig forundersøgelse og en røntgenoptagelse for at vurdere, om fast protetik er hensigtsmæssig. Ved brobehandling formes nabotænderne ved beslibning for at skabe en stabil struktur omkring det tandløse område. Registreringer af beslibningen bruges til at skabe kronen eller broen på vores tandtekniske laboratorium. Endelig fastgøres de færdige restaureringer på de præparerede tandstubbe ved hjælp af en limning, der udføres i flere trin. Udover at genoprette tanden er et vigtigt mål med fast protetik at bevare eller genskabe en harmonisk tyggefunktion. Tandtab kan føre til stillingsforandringer blandt de omgivende tænder, og en bro bidrager til at forhindre disse uønskede ændringer ved at fastholde tænderne i deres oprindelige position. Vi er altid klar til at diskutere og afklare disse overvejelser, når vi drøfter forventningerne og mulighederne for behandling med kroner og broer.

Ring for en aftale