Forebyggelse

Forebyggelse

Ja, det er helt korrekt. Forebyggelse spiller en afgørende rolle i opretholdelsen af god oral sundhed. Ved at praktisere en grundig forebyggelsesrutine kan næsten alle tandsygdomme undgås eller mindskes betydeligt. Og lige præcis dét er vores fornemmeste mål som fagpersoner.

Forebyggelse bygger på 2 grundstene: Det, du selv kan gøre, og det vi som fagfolk kan gøre for at forebygge tandsygdomme hos dig. Der er mange multiple faktorer, der spiller en rolle i forhold til tandsygdomme: Kost, rygning, genetik, generelt helbred og ikke mindst mundhygiejnen. Derfor vil vi altid tage udgangspunkt i lige præcis din situation.

Det gør vi ved initialt at tage en snak om, hvilke faktorer vi kan støtte dig i at justere, så den orale sundhed holdes i top. At børste sine tænder kan for nogle opfattes som en simpel opgave. Tænder er dog mere komplekse og kræver andet end ”bare” en tandbørste. Pladsen mellem tænderne er mindst lige så vigtige at holde rene, hvilket du gør ved at bruge tandtråd eller mellemrumsbørster. Udvalget af tandtråd og mellemrumsbørster er stort, og derfor er det vigtigt at finde det rigtige til dig. Det er bl.a. det, vi vil hjælpe dig til, så du nemt kan vedligeholde tænderne.

Ring for en aftale