Gode råd om tandpleje

Gode råd om tandpleje

Tandsygdomme som tandkødsbetændelse, parodontose og tandcaries skyldes bakterier. Disse bakterier i munden danner en biofilm, der beklæder tændernes overflade med en klæbrig konsistens. Biofilmen er udfordrende at fjerne, både fordi den er farveløs og derfor svær at opdage og fordi den, som tidligere nævnt, er stærkt bundet til tændernes overflade. Her kan du læse om gode råd til forebyggelse.

En korrekt børsteteknik er afgørende. Start og slut helst på samme sted, når du rengører dine tænder. En tand har fem overflader, som alle kræver rengøring: tyggefladen, for- og bagsiden samt de indre sider, der vender mod tandmellemrummene. Biofilmen akkumuleres især på de områder, der er svære at nå med tandbørsten, såsom langs tandkødsranden og i tandmellemrummene. Vi anbefaler at børste tænder to gange dagligt i to minutter hver gang.

Brug gerne en elektrisk tandbørste til at rengøre tyggefladerne samt de glatte overflader på tændernes for- og bagside. En elektrisk tandbørste fjerner normalt mere biofilm og belaster tænder og tandkød mindre end en konventionel tandbørste. Brugen af fluortandpasta reducerer risikoen for karies.

Tandmellemrummene bør rengøres dagligt. Ofte kræver det individuel rådgivning om valg af hjælpemidler og den rette metode. Der findes forskellige størrelser af mellemrumsbørster for at imødekomme variationer i størrelsen af tandmellemrum.

Det er vigtigt, at tandkødet ikke bløder under rengøring, da dette indikerer tandkødsbetændelse. For at håndtere tandsygdomme effektivt, er det afgørende at kontrollere biofilmens tilstedeværelse.

At overvåge mundhygiejnen spiller en vigtig rolle i forebyggelsen og behandlingen af karies, tandkødsbetændelse og parodontose. Vores tilgang til mundhygiejne ændrer sig over tid, hvilket kræver løbende opmærksomhed og justering.

Individuel modtagelighed for sygdomme varierer, herunder i forhold til tandsygdomme. Der er en række faktorer, der påvirker, om sygdom udvikler sig eller ej. Nogle af disse faktorer kan kontrolleres, mens andre ikke kan. En optimal mundhygiejne udgør dog et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Vores primære mål er at følge og kontrollere biofilmens tilstedeværelse, samt at vejlede dig i at opretholde den mest effektive rengøringsteknik til dit individuelle behov. Dette bidrager væsentligt til at fremme en sundere tandsundhed.

Ring for en aftale