Huller i tænderne

Huller i tænderne

Vi ser det som en af vores ypperste opgaver at forebygge huller og andre tandsygdomme.

Huller i tænderne, også kendt som caries, er en udbredt tandlidelse, og for mange er “lyden af boret” det, der først kommer i tankerne ved et tandlægebesøg. Ved Tandlægerne i Thorning prioriterer vi først og fremmest at hjælpe dig med at forhindre forekomsten af huller. Du vil altid opleve, at vi afsætter betydelig tid til at forklare og demonstrere, hvordan du specifikt kan undgå caries.

Hvis du alligevel skulle udvikle en carieslæsion, som ikke kan afhjælpes ved daglig tandtråd og lignende, laver vi en fyldning. Vores tilgang indebærer nøje opbygning af fyldningen i flere små trin for at opnå optimal styrke og en fyldning, der er helt “usynlig” og harmonerer med farven på dine naturlige tænder. Vi benytter altid materialer af højeste kvalitet og anvender forskellige nuancer plast for at opnå et naturligt udseende. Hvis en carieslæsion er blevet så stor, at den nærmer sig tandnerven, laver vi en beskyttende barriere mellem nerven og fyldningen. Dette gør det i de fleste tilfælde muligt at undgå rodbehandling. Dog kan dette medføre midlertidig følsomhed overfor kulde og ømhed ved tygning i de første dage eller uger, indtil nerven har helet.

Undertiden kræver tanden dog alligevel rodbehandling, enten på grund af alvorlig smerte eller ved påvisning af infektion under en almindelig tandundersøgelse. Ønsker du yderligere information om rodbehandlinger, kan du klikke her.

Ring for en aftale